09/10/2023

Keukentrends anno 2023 volgens onze experte bij SieMatic

Welke trends vinden vandaag hun weg naar de Belgische keukens? We vroegen het aan onze partner van SieMatic Keukenontwerpers: hélemaal gepassioneerd door het ontwerpen van innovatieve, veelzijdige keukens van Duitse makelij en dat voor verschillende categorieën aan budgetten. Het bedrijf beschikt over een jarenlange gevestigde positie in het Belgische keukensegment. Kimberley van Putten, vestigingsmanager van SieMatic Keukenontwerpers Hasselt, deelde met ons de 5 meest opvallendste keukentrends in 2023. Je leest ze hieronder:

Lees meer

23/05/2022

Bio-ecologisch bouwen: leef gezonder tussen natuurlijke bouwmaterialen

Een bouwmateriaal kiezen, doe je meestal op basis van prijs of smaak. Maar wist je dat die materialen ook een belangrijke invloed op je gezondheid hebben? Daarom loont het om bewust bio-ecologisch te bouwen. Daarvoor gebruik je best materialen die eventuele schadelijke invloeden van vocht, schimmels en huisstofmijten voorkomen.

Lees meer

05/05/2022

Terhills: meest adembenemende panorama in Vlaanderen

Op 2 kilometer van Willemskaai vind je de hoofdingang van Terhills, een verrassend gebied van 356 hectare in Maasmechelen en Dilsen-Stokkem, grenzend aan het Nationale Park Hoge Kempen. Tot begin 2021 stond dit gebied bekend als Connecterra. Het industriële mijn- en grindontginningsverleden heeft nu een ontspanningsfunctie gekregen. Met de vergezichten van op de terril over Terhills als visueel hoogtepunt.

Lees meer

18/03/2022

Duurzame mobiliteit krijgt voorrang dankzij STOP-principe

Ken jij de ingrediënten van duurzame mobiliteit? Stappen, trappen, openbaar vervoer en elektrisch of hybride personenwagens. Als je die volgorde aanhoudt, krijg je vanzelf ... STOP als letterwoord. Dat principe zorgt voor een veilige en milieuvriendelijke leefomgeving. 

Lees meer

10/03/2022

Wonen aan het water (op Willemskaai) maakt je gelukkig

Kriebelt het om een huis aan het water te kopen? Duik enthousiast in de stroom van mogelijkheden. Want wonen aan het water heeft verschillende voordelen. En als je die allemaal bij elkaar brengt, weet je meteen waarom het je zo gelukkig maakt.

Lees meer

28/02/2022

Comfortabel verhuizen: 8 verhuistips voor extra gemoedsrust

Zonder planning is de kans groot dat een verhuis niet zonder slag of stoot verloopt, laat staan zorgeloos. Hierbij alvast 8 tips om comfortabel naar je nieuwe droomwoning te verhuizen.

Lees meer

14/02/2022

Bijna-energieneutraal: met een E30-peil ben je milieuvriendelijk bezig

BEN E30 ... wat is dat eigenlijk? BEN staat voor ‘bijna-energieneutraal’. Daarna volgt een cijfer om aan te geven hoe goed je woning scoort op het vlak van duurzaamheid. Voor één keer hoop je daarbij op een zo laag mogelijk cijfer, want dan verbruikt je woning weinig energie voor verwarming, koeling, warm water en ventilatie. In Willemskaai kiezen we bewust voor een optimale isolatie.

Lees meer

24/01/2022

Energie besparen: vijf tips waarmee je écht bespaart

Alles begint bij een goed geïsoleerde en gezond verluchte woonomgeving. Maar ook al haal je een E30-peil zoals de appartementen van Willemskaai, dan nog kan je energie besparen. Door je energieverbruik goed in kaart te brengen. Of energiehongerige machines bijvoorbeeld alleen tijdens de daluren te gebruiken. Hierbij enkele eenvoudige tips waarmee je meer in je portemonnee overhoudt. 

Lees meer

06/12/2021

Kerstdecoratie: vind de juiste match met de mood van jouw interieur

Minimalist, puur natuur of vintage lover? Dit zijn onze tips voor een sfeervolle kerstdecoratie!
Kerstmis staat weer voor de deur! De kerstdecoratie krijgt officieel terug een plaatsje in huis. Maar hoe bepaal je nu welke versiering het beste past in de sfeer van jouw interieur?

Lees meer

29/11/2021

Intergenerationeel samenwonen: comfortabel wonen is tijdloos

Willemskaai houdt van alle generaties (en vice versa). Ken je het concept ‘intergenerationeel samenwonen’? Daarbij streef je bewust naar een mix van bewoners uit verschillende leeftijdsgroepen. Meer nog, je brengt mensen samen over de grenzen van salaris, gezinstype of roots heen, waardoor er een bijzondere dynamiek ontstaat.

Lees meer

09/11/2021

Vier voordelen van een duurzaam woonproject

Duurzaamheid is de laatste jaren terecht een belangrijk aandachtspunt geworden. De aandacht voor het milieu speelt logischerwijs ook een hoofdrol in jouw bouw- en woonverhaal. Stel je daarbij niet dadelijk een hoop verplichtingen en extra investeringen voor. Want een groene leefomgeving biedt vooral heel wat voordelen.

Lees meer

27/10/2021

Ideale keuken: stel jouw droomkeuken samen met deze 10 tips

De keuken is één van de moeilijkste ruimtes om in te richten. Want hoe combineer je gebruiksgemak (voldoende ruimte en praktisch comfort) met een mooi design? Daarom helpen we je graag op weg, met 10 tips voor je ideale keuken.

Lees meer

12/10/2021

Kopen op plan: 5 tips waarmee je voordeel uit je aankoop haalt

Bij een woonproject start de verkoop al voor de werken daadwerkelijk aanvangen. Hoe dat kan? Omdat de eerste klanten hun appartement ‘op plan kopen’. Dat heeft zo zijn voordelen, want je geniet onder andere van een aantrekkelijke prijs. Maar tegelijk creëert het ook enkele uitdagingen. Met deze vijf tips voorkom je problemen en sla je een slag als eerste koper.

Lees meer

28/09/2021

Voordelen van wonen in het groen: Willemskaai is dè ideale locatie

Een straaltje zon, een tsjirpend vogeltje, de zalige stilte: een wandeling in het groen is de uitgelezen manier om helemaal tot rust te komen. Stel je dan eens voor dat je permanent in zo’n idyllische omgeving woont? Wel, dat kan.

Lees meer

16/09/2021

World Cleanup Day: de Mooimakers doen Willemskaai extra blinken

Waar geleefd wordt, stapelt afval zich op. Iedereen weet dat afval eigenlijk in de vuilbak hoort. Maar toch belandt het er ook wel eens naast. Daarom is het goed dat we op 18 september wereldwijd de World Cleanup Day vieren, de ideale gelegenheid om samen te zorgen voor een kraaknette omgeving.

Lees meer

24/08/2021

Shoppen in Maasmechelen: 7 tips voor shopping fun!

Als het over shoppen in Maasmechelen gaat, is de kans groot dat je aan Maasmechelen Village, Fashion Point of aan M2 Shopping denkt. Terecht, want het zijn uitgelezen plekken voor shopfanaten. Maar naast deze grote aantrekkingspolen heeft Maasmechelen ook een breed aanbod aan lokale boetieks, speciaalzaken of ... marktkramers.

Lees meer

24/08/2021

Uit in Limburg: Willemskaai als uitvalsbasis voor een heerlijke dag

Willemskaai is de ideale uitvalsbasis voor een heerlijk dagje uit in Limburg. Want vanuit Maasmechelen - de poort naar de Euregio – sta je in een vingerknip bij de belangrijkste bezienswaardigheden in Belgisch- en Nederlands-Limburg. Laat je inspireren door onze zeven aanraders en geniet van Limburg, elk seizoen opnieuw.

Lees meer

26/07/2021

Verken de mooiste fietsprovincie vanuit Willemskaai

Een fietstocht in Limburg is altijd een goed idee: het is nu eenmaal een van de mooiste provincies om al trappend te verkennen. Je doorkruist glooiende landschappen, volgt kronkelende weggetjes tussen plantages en vindt – niet onbelangrijk – op elke hoek van de straat wel een gezellige brasserie om even op krachten te komen.

Lees meer

22/07/2021

Kunstproject Willemskaai-reflecties focust op creatievelingen

Willemskaai is meer dan een woonproject. Het wordt een plek waar creativiteit en maatschappelijk engagement samenvloeien. Daarom lanceren we ‘Willemskaai-reflecties’: in dit kunstproject vertalen creatieve professionals en hobby-designers van alle leeftijden — individueel of in groep — de woonvisie van Willemskaai in woord en beeld.

Lees meer

08/06/2021

De voordelen van de wet Breyne als koper

Het woonproject Willemskaai heeft heel wat te bieden. Je woont er op een buitengewone locatie, aan de boorden van de Zuid-Willemsvaart en vlakbij het drielandenpunt. In de omgeving valt er heel wat te beleven: zowel natuurliefhebbers als shopaholics kunnen in Maasmechelen hun hart ophalen.

Lees meer

07/06/2021

Klantenbegeleiding van A tot Z

Wil je van Willemskaai jouw nieuwe thuis maken? Dan kan je rekenen op persoonlijke begeleiding en inspiratie, met veel aandacht voor duurzame materialen, design en afwerking op maat. Maar hoe werkt die klantenbegeleiding concreet? In deze blog lichten we de verschillende stappen in het traject graag toe

Lees meer

17/04/2021

Het Nieuwsblad: Bouwproject aan Willemskaai krijgt jachthaven

Willemskaai, wonen aan het water, voorziet in 2024 lokale, kleinschalige handel in hun gebied en een jachthaven met horeca vanaf 2028.

Lees meer

16/04/2021

VRT NWS: Megawoonproject aan het kanaal in Maasmechelen: 400 appartementen en een jachthaven

Maasmechelen krijgt er een nieuwe woonwijk bij aan de Zuid-Willemsvaart in Eisden. Er komen in totaal 400 appartementen en er wordt ook een jachthaven aangelegd. De hele bouw zal 10 jaar duren. 

Lees meer

16/04/2021

TV Limburg: Maasmechelen bouwt woonblok aan Zuid-Willemsvaart

In Maasmechelen krijgt de vroegere scheepswerf aan de Zuid-Willemsvaart een nieuwe toekomst. De komende 10 jaar komen er zo'n 400 appartementen.

 

Lees meer

19/03/2021

Het Laatste Nieuws: Maasmechelen krijgt er een ‘klein dorp’ bij, bouwvergunning voor 400 woningen aan water goedgekeurd

Het schepencollege heeft vandaag de bouwvergunning goedgekeurd voor het gigantische bouwproject ‘Wonen aan het Water’ in Eisden. Maar liefst 400 wooneenheden zullen er uit de grond rijzen op de voormalige scheepswerf Sint-Barbara. Critici menen dat een 'klein dorp’ bouwen héél wat extra verkeer met zich zal meebrengen. “Maar dat is allemaal berekend", zeggen de initiatiefnemers.

Lees meer

19/03/2021

In Limburg: Bouwvergunning voor ambitieus woonproject aan het water in Maasmechelen

Het schepencollege heeft vandaag de bouwvergunning goedgekeurd voor het gigantische bouwproject ‘Wonen aan het Water’ in Eisden. Maar liefst 400 wooneenheden zullen er uit de grond rijzen op de voormalige scheepswerf Sint-Barbara. Critici menen dat een 'klein dorp’ bouwen héél wat extra verkeer met zich zal meebrengen. “Maar dat is allemaal berekend", zeggen de initiatiefnemers.

Lees meer

24/02/2021

Het Belang van Limburg: 400 woningen aan het water op scheepswerf in Eisden

Op de voormalige terreinen van scheepswerf Sint-Barbara aan de Zuid-Willemsvaart in Eisden komen 400 woningen. Capstone Development Group bouwt de appartementen in zes fases, tot einde 2030.

Lees meer

09/10/2023

Keukentrends anno 2023 volgens onze experte bij SieMatic

Welke trends vinden vandaag hun weg naar de Belgische keukens? We vroegen het aan onze partner van SieMatic Keukenontwerpers: hélemaal gepassioneerd door het ontwerpen van innovatieve, veelzijdige keukens van Duitse makelij en dat voor verschillende categorieën aan budgetten. Het bedrijf beschikt over een jarenlange gevestigde positie in het Belgische keukensegment. Kimberley van Putten, vestigingsmanager van SieMatic Keukenontwerpers Hasselt, deelde met ons de 5 meest opvallendste keukentrends in 2023. Je leest ze hieronder:

Lees meer

10/03/2022

Wonen aan het water (op Willemskaai) maakt je gelukkig

Kriebelt het om een huis aan het water te kopen? Duik enthousiast in de stroom van mogelijkheden. Want wonen aan het water heeft verschillende voordelen. En als je die allemaal bij elkaar brengt, weet je meteen waarom het je zo gelukkig maakt.

Lees meer

06/12/2021

Kerstdecoratie: vind de juiste match met de mood van jouw interieur

Minimalist, puur natuur of vintage lover? Dit zijn onze tips voor een sfeervolle kerstdecoratie!
Kerstmis staat weer voor de deur! De kerstdecoratie krijgt officieel terug een plaatsje in huis. Maar hoe bepaal je nu welke versiering het beste past in de sfeer van jouw interieur?

Lees meer

12/10/2021

Kopen op plan: 5 tips waarmee je voordeel uit je aankoop haalt

Bij een woonproject start de verkoop al voor de werken daadwerkelijk aanvangen. Hoe dat kan? Omdat de eerste klanten hun appartement ‘op plan kopen’. Dat heeft zo zijn voordelen, want je geniet onder andere van een aantrekkelijke prijs. Maar tegelijk creëert het ook enkele uitdagingen. Met deze vijf tips voorkom je problemen en sla je een slag als eerste koper.

Lees meer

24/08/2021

Uit in Limburg: Willemskaai als uitvalsbasis voor een heerlijke dag

Willemskaai is de ideale uitvalsbasis voor een heerlijk dagje uit in Limburg. Want vanuit Maasmechelen - de poort naar de Euregio – sta je in een vingerknip bij de belangrijkste bezienswaardigheden in Belgisch- en Nederlands-Limburg. Laat je inspireren door onze zeven aanraders en geniet van Limburg, elk seizoen opnieuw.

Lees meer

07/06/2021

Klantenbegeleiding van A tot Z

Wil je van Willemskaai jouw nieuwe thuis maken? Dan kan je rekenen op persoonlijke begeleiding en inspiratie, met veel aandacht voor duurzame materialen, design en afwerking op maat. Maar hoe werkt die klantenbegeleiding concreet? In deze blog lichten we de verschillende stappen in het traject graag toe

Lees meer

19/03/2021

Het Laatste Nieuws: Maasmechelen krijgt er een ‘klein dorp’ bij, bouwvergunning voor 400 woningen aan water goedgekeurd

Het schepencollege heeft vandaag de bouwvergunning goedgekeurd voor het gigantische bouwproject ‘Wonen aan het Water’ in Eisden. Maar liefst 400 wooneenheden zullen er uit de grond rijzen op de voormalige scheepswerf Sint-Barbara. Critici menen dat een 'klein dorp’ bouwen héél wat extra verkeer met zich zal meebrengen. “Maar dat is allemaal berekend", zeggen de initiatiefnemers.

Lees meer

23/05/2022

Bio-ecologisch bouwen: leef gezonder tussen natuurlijke bouwmaterialen

Een bouwmateriaal kiezen, doe je meestal op basis van prijs of smaak. Maar wist je dat die materialen ook een belangrijke invloed op je gezondheid hebben? Daarom loont het om bewust bio-ecologisch te bouwen. Daarvoor gebruik je best materialen die eventuele schadelijke invloeden van vocht, schimmels en huisstofmijten voorkomen.

Lees meer

28/02/2022

Comfortabel verhuizen: 8 verhuistips voor extra gemoedsrust

Zonder planning is de kans groot dat een verhuis niet zonder slag of stoot verloopt, laat staan zorgeloos. Hierbij alvast 8 tips om comfortabel naar je nieuwe droomwoning te verhuizen.

Lees meer

29/11/2021

Intergenerationeel samenwonen: comfortabel wonen is tijdloos

Willemskaai houdt van alle generaties (en vice versa). Ken je het concept ‘intergenerationeel samenwonen’? Daarbij streef je bewust naar een mix van bewoners uit verschillende leeftijdsgroepen. Meer nog, je brengt mensen samen over de grenzen van salaris, gezinstype of roots heen, waardoor er een bijzondere dynamiek ontstaat.

Lees meer

28/09/2021

Voordelen van wonen in het groen: Willemskaai is dè ideale locatie

Een straaltje zon, een tsjirpend vogeltje, de zalige stilte: een wandeling in het groen is de uitgelezen manier om helemaal tot rust te komen. Stel je dan eens voor dat je permanent in zo’n idyllische omgeving woont? Wel, dat kan.

Lees meer

26/07/2021

Verken de mooiste fietsprovincie vanuit Willemskaai

Een fietstocht in Limburg is altijd een goed idee: het is nu eenmaal een van de mooiste provincies om al trappend te verkennen. Je doorkruist glooiende landschappen, volgt kronkelende weggetjes tussen plantages en vindt – niet onbelangrijk – op elke hoek van de straat wel een gezellige brasserie om even op krachten te komen.

Lees meer

17/04/2021

Het Nieuwsblad: Bouwproject aan Willemskaai krijgt jachthaven

Willemskaai, wonen aan het water, voorziet in 2024 lokale, kleinschalige handel in hun gebied en een jachthaven met horeca vanaf 2028.

Lees meer

19/03/2021

In Limburg: Bouwvergunning voor ambitieus woonproject aan het water in Maasmechelen

Het schepencollege heeft vandaag de bouwvergunning goedgekeurd voor het gigantische bouwproject ‘Wonen aan het Water’ in Eisden. Maar liefst 400 wooneenheden zullen er uit de grond rijzen op de voormalige scheepswerf Sint-Barbara. Critici menen dat een 'klein dorp’ bouwen héél wat extra verkeer met zich zal meebrengen. “Maar dat is allemaal berekend", zeggen de initiatiefnemers.

Lees meer

05/05/2022

Terhills: meest adembenemende panorama in Vlaanderen

Op 2 kilometer van Willemskaai vind je de hoofdingang van Terhills, een verrassend gebied van 356 hectare in Maasmechelen en Dilsen-Stokkem, grenzend aan het Nationale Park Hoge Kempen. Tot begin 2021 stond dit gebied bekend als Connecterra. Het industriële mijn- en grindontginningsverleden heeft nu een ontspanningsfunctie gekregen. Met de vergezichten van op de terril over Terhills als visueel hoogtepunt.

Lees meer

14/02/2022

Bijna-energieneutraal: met een E30-peil ben je milieuvriendelijk bezig

BEN E30 ... wat is dat eigenlijk? BEN staat voor ‘bijna-energieneutraal’. Daarna volgt een cijfer om aan te geven hoe goed je woning scoort op het vlak van duurzaamheid. Voor één keer hoop je daarbij op een zo laag mogelijk cijfer, want dan verbruikt je woning weinig energie voor verwarming, koeling, warm water en ventilatie. In Willemskaai kiezen we bewust voor een optimale isolatie.

Lees meer

09/11/2021

Vier voordelen van een duurzaam woonproject

Duurzaamheid is de laatste jaren terecht een belangrijk aandachtspunt geworden. De aandacht voor het milieu speelt logischerwijs ook een hoofdrol in jouw bouw- en woonverhaal. Stel je daarbij niet dadelijk een hoop verplichtingen en extra investeringen voor. Want een groene leefomgeving biedt vooral heel wat voordelen.

Lees meer

16/09/2021

World Cleanup Day: de Mooimakers doen Willemskaai extra blinken

Waar geleefd wordt, stapelt afval zich op. Iedereen weet dat afval eigenlijk in de vuilbak hoort. Maar toch belandt het er ook wel eens naast. Daarom is het goed dat we op 18 september wereldwijd de World Cleanup Day vieren, de ideale gelegenheid om samen te zorgen voor een kraaknette omgeving.

Lees meer

22/07/2021

Kunstproject Willemskaai-reflecties focust op creatievelingen

Willemskaai is meer dan een woonproject. Het wordt een plek waar creativiteit en maatschappelijk engagement samenvloeien. Daarom lanceren we ‘Willemskaai-reflecties’: in dit kunstproject vertalen creatieve professionals en hobby-designers van alle leeftijden — individueel of in groep — de woonvisie van Willemskaai in woord en beeld.

Lees meer

16/04/2021

VRT NWS: Megawoonproject aan het kanaal in Maasmechelen: 400 appartementen en een jachthaven

Maasmechelen krijgt er een nieuwe woonwijk bij aan de Zuid-Willemsvaart in Eisden. Er komen in totaal 400 appartementen en er wordt ook een jachthaven aangelegd. De hele bouw zal 10 jaar duren. 

Lees meer

24/02/2021

Het Belang van Limburg: 400 woningen aan het water op scheepswerf in Eisden

Op de voormalige terreinen van scheepswerf Sint-Barbara aan de Zuid-Willemsvaart in Eisden komen 400 woningen. Capstone Development Group bouwt de appartementen in zes fases, tot einde 2030.

Lees meer

18/03/2022

Duurzame mobiliteit krijgt voorrang dankzij STOP-principe

Ken jij de ingrediënten van duurzame mobiliteit? Stappen, trappen, openbaar vervoer en elektrisch of hybride personenwagens. Als je die volgorde aanhoudt, krijg je vanzelf ... STOP als letterwoord. Dat principe zorgt voor een veilige en milieuvriendelijke leefomgeving. 

Lees meer

24/01/2022

Energie besparen: vijf tips waarmee je écht bespaart

Alles begint bij een goed geïsoleerde en gezond verluchte woonomgeving. Maar ook al haal je een E30-peil zoals de appartementen van Willemskaai, dan nog kan je energie besparen. Door je energieverbruik goed in kaart te brengen. Of energiehongerige machines bijvoorbeeld alleen tijdens de daluren te gebruiken. Hierbij enkele eenvoudige tips waarmee je meer in je portemonnee overhoudt. 

Lees meer

27/10/2021

Ideale keuken: stel jouw droomkeuken samen met deze 10 tips

De keuken is één van de moeilijkste ruimtes om in te richten. Want hoe combineer je gebruiksgemak (voldoende ruimte en praktisch comfort) met een mooi design? Daarom helpen we je graag op weg, met 10 tips voor je ideale keuken.

Lees meer

24/08/2021

Shoppen in Maasmechelen: 7 tips voor shopping fun!

Als het over shoppen in Maasmechelen gaat, is de kans groot dat je aan Maasmechelen Village, Fashion Point of aan M2 Shopping denkt. Terecht, want het zijn uitgelezen plekken voor shopfanaten. Maar naast deze grote aantrekkingspolen heeft Maasmechelen ook een breed aanbod aan lokale boetieks, speciaalzaken of ... marktkramers.

Lees meer

08/06/2021

De voordelen van de wet Breyne als koper

Het woonproject Willemskaai heeft heel wat te bieden. Je woont er op een buitengewone locatie, aan de boorden van de Zuid-Willemsvaart en vlakbij het drielandenpunt. In de omgeving valt er heel wat te beleven: zowel natuurliefhebbers als shopaholics kunnen in Maasmechelen hun hart ophalen.

Lees meer

16/04/2021

TV Limburg: Maasmechelen bouwt woonblok aan Zuid-Willemsvaart

In Maasmechelen krijgt de vroegere scheepswerf aan de Zuid-Willemsvaart een nieuwe toekomst. De komende 10 jaar komen er zo'n 400 appartementen.

 

Lees meer