Wonen aan het water maakt je gelukkig!

Kriebelt het om een huis aan het water te kopen? Duik enthousiast in de stroom van mogelijkheden. Want wonen aan het water heeft verschillende voordelen. En als je die allemaal bij elkaar brengt, weet je meteen waarom het je zo gelukkig maakt.

Intussen weet iedereen dat wonen in het groen goed voor je is. Sommige artsen schrijven zelfs een natuurwandeling voor als medicijn. Maar heb je ook al eens gehoord van ‘BlueHealth’? Onderzoek bewijst dat je stress-level daalt en je positiviteit stijgt als je vaak bij water bent en zeker dankzij wonen aan het water. Die wateromgeving is goed voor lichaam en geest. En daarvoor hoef je niet per se naar de zee. Ook het water in een meer, rivier, kanaal of vaart zorgt voor dat rustgevende effect. Van water worden we op vier manieren gelukkig.

1. Rustgevend geluid dankzij wonen aan het water

Het geluid van water is rustgevend dankzij het ritme van de golven. De lage geluidsfrequentie zorgt voor ontspanning. Want het zachte en constante ruisen, herinnert ons onbewust aan de geluiden in de baarmoeder. De combinatie van de golfbeweging en het watergeluid werkt hypnotiserend. Dankzij die combinatie ben je onmiddellijk kalmer en bewuster. Dat is unieke een extra in vergelijking met wonen in het groen.

2. De kleur blauw

Blauw is de kleur van de lucht en het water. Daarmee is het de kleur die je hier op aarde het vaakst tegenkomt. Veel mensen associëren blauw met ‘stabiliteit’. De kleur heeft een rustgevende impact op de geest. Daarom dat ze kalmte symboliseert. Hoewel ze tegelijk een creatief en stimulerend effect heeft. Al die eigenschappen van wonen aan het water zie je in de Willemskaai-video samenkomen.

3. Wonen aan het water is gezond

Zicht op water verlaagt je hartslag en bloeddruk. Luisteren naar stromend water helpt je sneller in slaap vallen. Waarna je ook nog eens beter en dieper slaapt. Water zien en horen, helpt je lichaam ontprikkelen. En dat is een weldaad tijdens je drukke leven, bijvoorbeeld langs de boord van de Willemsvaart.

4. Prachtig uitzicht en vakantie in eigen huis

Wonen aan het water garandeert ook een unieke beleving. Wat dacht je bijvoorbeeld van gezellig kikkergekwaak in de ochtend of zwevende libellen op het wateroppervlak in de namiddag? Het is heerlijk ontspannen met een drankje bij de ondergaande zon of turen naar voorbijvarende boten … Het unieke uitzicht geeft je een vakantiegevoel in je eigen huis.

Koester jouw ‘wonen aan het water’

Of je nu al dan niet gaat wonen aan het water, maakt niet zoveel uit. Want als je geregeld water opzoekt, geniet je ook van de voordelen. Een zee, natuurlijk meer of een aangelegde vaart … elke waterbron brengt gezondheidsvoordelen. Geniet ervan!

> Vind op Willemskaai jouw droomplek aan het water