Shoppen in Maasmechelen: 7 tips voor shopping fun in de buurt van Willemskaai

Als het over shoppen in Maasmechelen gaat, is de kans groot dat je aan Maasmechelen Village, Fashion Point of aan M2 Shopping denkt. Terecht, want het zijn uitgelezen plekken voor shopfanaten. Maar naast deze grote aantrekkingspolen heeft Maasmechelen ook een breed aanbod aan lokale boetieks, speciaalzaken of ... marktkramers. Trakteer jezelf op een heerlijk dagje uit in de buurt van Willemskaai.

1. Luxueus outletshoppen in Maasmechelen Village

Winkeldorp Maasmechelen Village is al enkele jaren een absolute aanrader voor wie gaat shoppen in Maasmechelen. Op een steenworp van Willemskaai zijn meer dan 100 luxemerken gevestigd: je ontdekt er toppers uit voorgaande collecties aan outletprijzen. ‘De Village’ is een elegante openlucht winkelbeleving, waar je tussendoor ook culinair kan genieten. 

Adres
Zetellaan 100
3630 Maasmechelen

Afstand vanaf Willemskaai: 2,3 kilometer

2. Modemerken onder één dak bij Fashion Point

Op amper 500 meter van Willemskaai vind je Fashion Point: al meer dan 40 jaar is Fashion Point een gevestigde waarde voor wie komt shoppen in Maasmechelen. Dankzij het shops-in-shopconcept vind je alle topmerken onder één dak. Er is voor ieder wat wils en ervaren sales advisors helpen je graag verder bij jouw persoonlijke styling.

Adres
Kruindersweg 94
3630 Maasmechelen

Afstand vanaf Willemskaai: 500 meter

3.   Maasmechelen-centrum: een rijkelijke verzameling retailwinkels

Shoppen in Maasmechelen kan natuurlijk ook gewoon in het gezellige centrum van de gemeente. Ook daar heb je een uitgebreid shopaanbod in een gezellig kader. Waar de Joseph Smeetslaan, Dokter Haubenlaan en de Rijksweg N78 samensmelten, vind jij het startpunt voor een verrassende tocht langs een veelheid aan retailwinkels.

Adres
Joseph Smeetslaan, Dokter Haubenlaan en de Rijksweg N78
3630 Maasmechelen

Afstand vanaf Willemskaai: 2,7 kilometer

4. Authentieke sfeer op de wekelijkse zaterdagmarkt

Wie ‘shoppen in Maasmechelen’ breed interpreteert, kan elke zaterdag ook op de traditionele voormiddagmarkt terecht. Het uitgebreide aanbod aan groenten, fruit en planten van lokale handelaars zorgt telkens weer voor een gezellige sfeer. Zo ontdek je ook een hele andere kant van het authentieke Maasmechelen.

Adres
Vrijthof 1
3630 Eisden-Dorp (Maasmechelen)

Afstand vanaf Willemskaai: 1,4 kilometer

5. M2 Shopping Center, met 50 winkels voor jong en oud

Recht tegenover het woonproject Willemskaai - in de fraaie winkelgalerij M2 Shopping - beleef je een intense shopervaring. Hier kan je aangenaam flaneren, zelfs als het weer buiten niet helemaal mee zit: via de overdekte ‘wandelallees’ pendel je tussen de gekende winkelketens, knusse cafés en gezellige restaurants.

Adres
Koninginnelaan 115 B
3630 Maasmechelen

Afstand vanaf Willemskaai: 100 meter

6.   Shoppen in Maasmechelen op de Kruindersweg

Steek je aan het M2 Shopping Center de Koninginnelaan over? Dan kom je automatisch in de Kruindersweg. Langs deze kronkelende en verkeersluwe straat krijg je een gezellige afwisseling van winkels, stijlvolle boetieks en horecazaken. Ideaal voor een rustig dagje shoppen in Maasmechelen.

Adres
Kruindersweg
3630 Maasmechelen

Afstand vanaf Willemskaai: 700 meter

7.  Shoppen in Maasmechelen op de Pauwengraaf

Parallel met de Kruindersweg, maar iets meer naar het noorden, loopt de Pauwengraaf. Hier kan je makkelijk met de auto parkeren voor de winkels. Ook in dit deel van het bruisende handelshart van de stad ontdek je een veelheid aan lokale handelaars, cafés en restaurants.

Adres
Pauwengraaf
3630 Maasmechelen

Afstand vanaf Willemskaai: 1,0 kilometer

> Ontdek de andere trekpleisters in de directe omgeving van Willemskaai