Architectuur

DUURZAME ARCHITECTUUR GEÏNTEGREERD IN EEN UNIEK LANDSCHAP

Parkview
Natuurlijke kleuren en grote terrassen

Parkview bestaat uit 4 bouwblokken, die elk 4 bouwlagen tellen. Typerend aan de stijl van Parkview is de natuurlijke beige-grijze gevelkleur, die perfect aansluit met de groene omgeving. De bakstenen worden gelijmd en afwisselend horizontaal en verticaal geplaatst, voor een mooie architecturale touch. Door een optimale oriëntatie hebben de appartementen een maximale bezonning en uitzicht op de gemeenschappelijke parktuin.

De bewoners genieten van grote, optimaal georiënteerde open terrassen als verlengstuk van hun leefruimte. Het zwarte schrijnwerk vormt een mooi en eigentijds contrast met het gevelmateriaal. Kiezeldaken met hier en daar een sectie zonnepanelen zorgen voor een duurzame dakbekleding.

De units worden gebouwd op een talud, waardoor de gelijkvloerse appartementen en terrassen iets hoger liggen dan de gemeenschappelijke groenzone, zodat de bewoners optimale privacy ervaren. De gelijkvloerse terrassen krijgen directe toegang tot het park door middel van een poortje in de terrasbalustrade. De volledige groenzone is exclusief voorbehouden voor de bewoners en biedt ruimte om in alle rust en veiligheid te wandelen, uit te rusten en te spelen.

Waterfront
Tijdloos wit gecombineerd met warm hout

Waterfront 1 telt maximum 7 bouwlagen, waarbij gespeeld wordt er met verschillende hoogtes om zo een evenwichtige architectuur te bekomen. Het bouwblok wordt onderverdeeld over 5 inkomhallen.

De exclusieve uitstraling van Waterfront creëren we door een combinatie van spierwitte bakstenen in een wit betonnen ribstructuur en houtlook latjesvlakken in de gevel. Om duurzaamheidsredenen wordt geen echt hout gebruikt, maar glasvezelplaat met een houtstructuur. Er wordt een dynamisch gevelbeeld gecreëerd door de vlakken van de ribstructuur afwisselend in te vullen met witte baksteen of open te laten als inpandige terras patio’s.

Alle appartementen zijn ontworpen vanuit een optimale beleving van de omgeving. De gevels met zicht op de Willemsvaart zijn maximaal opengewerkt en een extra warme touch wordt bekomen door de terrastussenschotten in hout. De witte aluminium ramen dragen bij tot de algehele exclusieve uitstraling. Alle platte daken van de lagergelegen volumes zijn opgevat als extensief groendak en de hoogstgelegen daken bieden plaats aan zonnepanelen.

De gemeenschappelijke buitenzone wordt ingericht als een verstedelijkt plein met organisch aangelegde groenvolumes, plantenbakken en een zone met speeltuigen voor de kleinsten.