#Ligging

MAASMECHELEN, HET KLOPPEND HART VAN LIMBURG.

Op minder dan een uur rijden van Brussel, Antwerpen, Düsseldorf, Keulen en Maastricht bevindt Maasmechelen zich op het kruispunt van België, Duitsland en Nederland. Deze strategische ligging vlakbij het drielandenpunt zorgt voor een vlotte bereikbaarheid van Willemskaai in binnen- en buitenland.

De gemeente Maasmechelen maakt deel uit van de Belgische provincie Limburg en heeft heel wat trekpleisters: Maasmechelen Village, het M2 shoppingcenter, het Elaisa Wellness center en het prachtige natuurgebied van de Mechelse Heide liggen allen binnen handbereik, op fietsafstand van Willlemskaai.

Adres: Scheepswerfweg, Maasmechelen

#Shopping

EEN PARADIJS VOOR SHOPAHOLICS

Maasmechelen is internationaal op de kaart gezet door de unieke shopping beleving in Maasmechelen Village, het ‘Disneyland’ voor shopaholics. Maasmechelen Village bevindt zich op een boogscheut van Willemskaai. Je kan er genieten van een luxueuze outlet shopping in gezellige openlucht ‘village’ setting, waar je verwelkomd wordt met een superieure bediening. Naast de uitzonderlijke prijzen voor luxemerken, zorgt een kalender aan events voor extra toegevoegde waarde. Fashion Point biedt dan weer de nieuwste collecties van highfashion designers voor zowel dames als heren. Maar er is meer… recht tegenover Willemskaai, vind je het M2 shopping center, een winkelcomplex waar beleving centraal staat, met heel wat merken, supermarkten, horeca en een doe-het-zelf zaak onder één dak.

#Nationaal park

DE NATUURLIJKE SCHOONHEID VAN DE HOGE KEMPEN

Ook natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Maasmechelen, dat bekend staat voor het natuurreservaat “het Nationale Park Hoge Kempen”, ook wel “de Mechelse Heide” genoemd. Dit natuurreservaat biedt prachtige spots voor de actieve outdoor liefhebber. Vanop het hoogste punt (104 m) van de zogenaamde ‘terrils’ in het Connecterra wandelgebied, word je getrakteerd op magnifieke panoramische uitzichten over het natuurreservaat. In augustus en september biedt de Mechelse Heide extra prachtige taferelen van natuurlijke schoonheid, wanneer de hele heide paars kleurt.

#Willemsvaart

UNIEKE LOCATIE LANGS DE BOORD VAN DE WILLEMSVAART

De Willemsvaart is een kanaal dat zich een weg baant dwars door de provincies Nederlands-Limburg, Belgisch-Limburg en Noord-Brabant. Het is een lateraal kanaal van de Maas en is geconnecteerd tot meerdere belangrijke waterwegen. Met een traject van 122 km, loopt de Willemsvaart door o.a. Maastricht, Maasmechelen, Bree, Weert, Helmond en ’s-Hertogenbosch. Daarom is dit kanaal dan ook dé uitgelezen waterloop voor zowel professionele als recreatieve bootliefhebbers.

#Wandelen en fietsen

HEERLIJK WANDELEN & FIETSEN TUSSEN BOS EN MAAS

Langs de Willemsvaart kan je prachtige wandelingen en fietstochten maken terwijl je geniet van rustgevende uitzichten. Fietsen in Maasmechelen is het hele jaar door een beleving. Willemskaai is dan ook aangesloten op het beroemde Limburgse fietsroutenetwerk en staat zo garant voor urenlang sportief plezier langs gevarieerde landschappen met charmante dorpjes, bruisende stadskernen, tal van culturele bezienswaardigheden en ongerepte natuur.