#BEN 30

BIJNA ENERGIE NEUTRAAL ALS ALGEMENE ENERGIE NORM

Zowel voor Waterfront als voor Parkview wordt er gewerkt met duurzame materialen en de meest recente technieken. Alles is erop gericht om zowel uw ecologische voetafdruk als uw energiekosten tot een minimum te herleiden. We bouwen met Willemskaai een ‘bijna energie-neutraal’, of BEN project, wat concreet betekent dat alle units een E-peil hebben lager dan of gelijk aan E30. Als bewoner zal u dit niet enkel voelen aan de enorme besparing op uw energiefactuur, tevens geniet u van 50% korting op de onroerende voorheffing en dit voor een periode van 5 jaar. Door het gebruik van de laatste nieuwe en onderhoudsvriendelijke technieken, behouden de appartementen ook op lange termijn hun waarde.

#ECO Materialen

DUURZAAM MATERIAALGEBRUIK ALS ALGEMENE DELER

Bouwmaterialen worden waar mogelijk lokaal aangekocht om de ecologische voetafdruk te beperken. Voor het afwerken van de appartementen zijn met zorg een reeks samenwerkingspartners geselecteerd uit de buurt. Zij werken volgens een bepaald eco-label en/of spitsen zich toe op ecologisch verantwoorde afwerkingsmaterialen. Daarnaast zal u als koper geadviseerd worden om huishoudapparaten met A+ label te selecteren en worden er standaard overal spaarkranen in de sanitaire ruimten geïntegreerd.

#Mobiliteit

DUURZAME MOBILITEIT DANKZIJ HET STOP-PRINCIPE

De vier letters van het STOP-principe vatten de duurzame mobiliteit binnen Willemskaai perfect samen: We geven voorrang aan Stappen, dan aan Trappen, vervolgens het Openbaar vervoer en tot slot de Personenwagen.

Willemskaai staat niet enkel voor rustig wonen, met de vele winkels en recreatiefaciliteiten op wandelafstand is het er ook duurzaam wonen. Dankzij het geïntegreerde fietspad langsheen de openbare weg, sluit Willemskaai netjes mee aan op het fietsroutenetwerk Limburg en zijn zowel werkplekken, scholen als recreatieve hotspots vlot met de fiets bereikbaar. Bovendien zorgen de ondergrondse fietsstalplaatsen voor een optimaal en veilig fietscomfort. De verschillende bushaltes in de onmiddellijke omgeving zorgen voor een makkelijke verplaatsing met het openbaar vervoer. Verkiest u toch de wagen? Dan bent u dankzij een vlotte aansluiting met de grote invalswegen alvast vlot op uw bestemming. We zetten tevens in op de wagen van morgen en voorzien elke ondergrondse parkeerplaats standaard van een beveiligd stopcontact als laadpunt voor elektrische wagens. Ook als varende bewoner hebt u de wind in de zeilen, met aanlegsteigers voor boten in de jachthaven van Willemskaai.

#Bring me

SMART VIDEOFONIE EN KOERIER SYSTEEM DANKZIJ ‘BRINGME’

De inkomhallen zijn uitgerust met het digitale conciërgesysteem van Bringme. Belt een bezoeker aan? Dit zie je via de Bringme Bell rechtstreeks op je smartphone of draagbare videocom. Bij het systeem hoort ook een handige Bringme Box: hiermee kan je contactloos en veilig pakketjes ontvangen en retourneren, ook wanneer je niet thuis bent. De antibacteriële toplaag van de box, handenvrije alcogel dispenser, 24/7 camerabeveiliging en led-nachtverlichting zorgen voor veiligheid op alle niveaus in de inkomruimte.