Vier voordelen van een duurzaam woonproject

Duurzaamheid is de laatste jaren terecht een belangrijk aandachtspunt geworden. De aandacht voor het milieu speelt logischerwijs ook een hoofdrol in jouw bouw- en woonverhaal. Stel je daarbij niet dadelijk een hoop verplichtingen en extra investeringen voor. Want een groene leefomgeving biedt vooral heel wat voordelen. Benieuwd naar een klavertjevier voor woonplezier? Ontdek de vier voordelen van een duurzaam woonproject zoals Willemskaai.

Willemskaai maakt de voordelen van een duurzaam woonproject tastbaar.

1. Doordachte materiaalkeuze heeft positieve effecten

Als je een duurzaam woonproject gaat bouwen, focus je van bij het prille begin op oriëntatie enerzijds en milieuvriendelijke materialen anderzijds. Op Willemskaai loopt duurzaamheid als een rode draad doorheen het hele project:

  • Dankzij de doordachte inplanting van de appartementen maak je optimaal gebruik van bezonning of schaduw, warmte of verkoeling binnenin je leefomgeving. Bovendien bepaal je de voeling met het water en/of de natuur.
  • Bij de bouw van Willemskaai wordt bewust ingezet op efficiënt materiaalgebruik en duurzame bouwtechnieken. Samenwerken met lokale partners en inheemse bouwmaterialen is een basisprincipe. De ecologische winst zit hem bovendien in de gebruikte technieken, zoals zonnepanelen, hoogst efficiënt en collectief verwarmen waterrecuperatie, zonwerende beglazing, optimale oriëntatie van slaapkamers vs. leefruimten, spaarkranen in sanitaire ruimten, een parking klaar voor de duurzame mobiliteit van de toekomst. Dit alles om de ecologische voetafdruk van onze bewoners op termijn zo klein mogelijk te houden.
  • Binnenin jouw appartement gaan we aan de slag met duurzame materialen, zoals bvb inheemse houtsoorten of bamboe, natuursteen, eco-gecertificeerde keukenmaterialen en keramisch vloermateriaal met duurzaamheid label. Bovendien informeren wij u ook graag over het bannen van giftige lijmen, vernissen en verven uit uw woning. Dankzij deze milieuvriendelijke grondstoffen draag je niet alleen bij tot een kleinere ecologische voetafdruk, ook uw gezondheid is erbij gebaat.
  • Daarnaast is elk appartement ook efficiënt in gebruik, omdat het dankzij de doordachte materiaalkeuze eenvoudig te onderhouden is. Samen met onze interieurexperte teken je een uitgekiend grondplan op maat uit, zo maak je jouw appartement klaar voor maximaal comfort en woonplezier.

Kies jouw favoriete plek op Willemskaai: Waterfront of Parkview

2. Je water- en energiekosten dalen zienderogen

De voordelen van een duurzaam woonproject gaan verder dan de besparing door een doordachte materiaalkeuze (zie punt 1). Je kan ook besparen op energie- en waterkosten:

  • Dankzij zonnepanelen en warmtepompen haal je ook gratis duurzame energie uit de omgeving. Door hier efficiënte isolatie en ventilatie aan te koppelen, heerst er het hele jaar door een aangenaam binnenklimaat in jouw appartement.
  • Tegelijk hebben we ook grote opvangreservoirs voorzien. Daarin verzamelen we regenwater om de groenpartijen op de Willemskaai-site in conditie te houden. Door de hand te reiken aan de natuurlijke bronnen in de omgeving, geven we de natuur een duwtje in de rug én bespaar je flink op waterkosten.

Lees meer over het duurzame karakter van woonproject Willemskaai

3. Een milieuvriendelijke omgeving stimuleert fietsen en wandelen

Benieuwd naar de andere voordelen van een duurzaam woonproject? Wel, vlotte milieuvriendelijke mobiliteit is er zeker één van. De wandel- en fietspaden staan nu al uitdrukkelijk ingetekend op de plannen: zo ben je zeker dat je je comfortabel doorheen Willemskaai kan bewegen. Uiteraard is jouw appartement ook bereikbaar met de auto. Maar om de sportieve wandelaars en fietsers een spreekwoordelijk duwtje in de rug te geven, waken we erover dat de zwakke weggebruiker zich te allen tijde veilig kan verplaatsen.

4. Duurzaam kan ook hip zijn

‘Gezonde’ materialen? Check. Lagere energiekosten? Ok. Veilig fietsen en wandelen? Zeker!

Door je keuze voor een duurzaam woonproject draag je een steentje bij in de evolutie naar een gezonder milieu. Dat is iets waarop je best trots mag zijn. Wil je nog een stapje verder gaan? Dat kan, als je je creativiteit vrij spel geeft: bekijk samen met onze interieurexpert Verginia hoe je een origineel interieur samenstelt met vintage items. Zo krijgt je appartement niet alleen extra karakter, je geeft een bestaand object ook een nieuw leven… en dat is een even milieuvriendelijke als hippe oplossing.

Neem contact op en ontdek nog meer voordelen van een duurzaam woonproject