Vijf voordelen van wonen in het groen

Een straaltje zon, een tsjirpend vogeltje, de zalige stilte: een wandeling in het groen is de uitgelezen manier om helemaal tot rust te komen. Stel je dan eens voor dat je permanent in zo’n idyllische omgeving woont? Wel, dat kan. Op Willemskaai wordt er  35.000 m² groen aangelegd. En bovendien woon je op een steenworp van het Nationaal Park Hoge Kempen. Die groene parel is goed voor nog eens 127 km² natuur en bos — dat is een grotere oppervlakte dan de volledige stad Hasselt. In deze blog zoomen we in op de voordelen van zo’n duurzame leefomgeving.

1.    Wonen in het groen is goed voor de gezondheid

Wie woont in een groene buurt heeft veel plaats om te bewegen, komt vaker buiten en geniet met volle teugen van de gezonde buitenlucht. Bovendien vergroot contact met de natuur het geluk en verminderd stress. Dit zijn slechts enkele resultaten van verschillende academische onderzoeken. Bij Willemskaai kiezen we resoluut voor de integratie van wonen in een groene oase van rust, waardoor het project actief bijdraagt tot een betere leefomgeving voor haar bewoners. Kiezen voor een duurzame woonomgeving is met andere woorden kiezen voor je gezondheid.

2.    Je vastgoedinvestering behoudt zijn waarde

Wonen in het groen maakt je ook op financieel vlak gelukkiger. Want groen is het nieuwe goud: de natuur naast je voordeur laat de vastgoedwaarde met gemiddeld twintig procent de hoogte in gaan . Net zoals pakweg kunst of een oldtimer behoudt deze welgemikte investering bovendien haar waarde op lange termijn.

3.    Energiezuinige appartementen in een duurzaam kader

Bij het ontwerp van Willemskaai hielden we van bij de eerste pennentrek rekening met duurzaamheid. Dankzij een slimme materiaalkeuze en de implementatie van efficiënte technieken halen alle Willemskaai-appartementen een E-peil lager of gelijk aan E30. Daardoor ligt je energiefactuur lager. En minder energieverbruik is uiteraard ook goed voor de natuur. Jij blij, de natuur blij en ... alle toekomstige generaties blij.

4.    Wonen in het groen bevordert sociale contacten

Benieuwd naar de andere voordelen van wonen in het groen? Diverse publicaties geven aan dat groen ontmoetingen tussen mensen stimuleert en zorgt voor gevarieerder spel van kinderen.Familie en vrienden kijken reikhalzend uit naar een bezoek. Willemskaai is dè ideale plek  voor gedeeld plezier. Laat iedereen die je lief is meegenieten van de rust. De gemeenschappelijke tuinen en de oever langs het water vormen het ideale decor om fijne momenten te delen.

5.    Verkoeling in een opwarmende wereld

Dat het kwik de komende jaren ongekende hoogten bereikt, is intussen wel duidelijk. Die wetenschap indachtig, vormt groen in de buurt van je woning een verfrissende troef. Stedelijke warmte-eilanden slaan warmte op, om ze ‘s nachts pas af te geven. In een duurzaam woonproject daarentegen, is dat drukkende gevoel veraf: de natuur zorgt voor natuurlijke schaduw en maakt je leefomgeving een stuk aangenamer.

Kies je favoriete appartement op het groene Willemskaai

Bron: Vlaamse Instelling voor Technologisch Onderzoek - Investeer in groen. Winst verzekerd.