Keukentrends anno 2023 volgens onze experte bij SieMatic

Welke trends vinden vandaag hun weg naar de Belgische keukens? We vroegen het aan onze partner van SieMatic Keukenontwerpers: hélemaal gepassioneerd door het ontwerpen van innovatieve, veelzijdige keukens van Duitse makelij en dat voor verschillende categorieën aan budgetten. Het bedrijf beschikt over een jarenlange gevestigde positie in het Belgische keukensegment. Kimberley van Putten, vestigingsmanager van SieMatic Keukenontwerpers Hasselt, deelde met ons de 5 meest opvallendste keukentrends in 2023. Je leest ze hieronder:

1. Gepersonaliseerd voor levensstijlen van ‘vandaag’

De moderne levensstijl vraagt om keukens die naadloos aansluiten op individuele behoeften. Daarom gaan steeds meer mensen op zoek naar opbergmogelijkheden die perfect passen bij hun unieke manier van wonen. Verstelbare leggers, slimme ophangsystemen voor wijnglazen en extra opbergruimte aan de binnenzijde van de kastdeur zijn slechts enkele voorbeelden van de mogelijkheden. De kunst van personalisatie bereikt tegenwoordig nieuwe hoogtes!

2. Zacht en warm kleurenpalet

Qua kleurkeuze zijn zachte tinten momenteel ongekend populair. Denk aan elegant wit, rustgevend beige en warm bruin, gecombineerd met houttinten en versterkt door subtiele koperen en zwarte accenten. Voorheen waren vooral uitgesproken witte of zwarte keukens met houtelementen in trek, maar nu gaat de voorkeur uit naar een harmonieus en warm kleurenpalet.

3. Werkbladen met luxe marmerstructuur

Marmer is altijd al een synoniem geweest voor luxe en klasse, maar het heeft ook nadelen als materiaalkeuze voor werkbladen. Gelukkig bieden moderne alternatieven de perfecte balans tussen esthetiek en functionaliteit. Werkbladen met een marmerstructuur zijn momenteel erg geliefd in composiet of laminaat. Ze combineren de elegante uitstraling van marmer met de duurzaamheid, vocht- en krasbestendigheid, en hygiënische eigenschappen.

4. Zwevend effect met afgeschuinde greeplijsten

Greeploze lades en kasten hebben in veel keukens al een plekje veroverd, maar nu verschijnt er een nieuwe trend: afgeschuinde werkbladen in combinatie met afgeschuinde greeplijsten. Dit zorgt voor een zwevend effect, waarbij het werkblad lijkt te zweven boven de kasten. De toevoeging van ingebouwde verlichting versterkt dit moderne en stijlvolle effect.

5. Stijlvolle zwarte keukentoestellen

Zwart is de nieuwe trend als het gaat om keukentoestellen. Vrijwel elk merk biedt tegenwoordig een reeks apparaten met een elegante zwarte afwerking. Deze toestellen voegen niet alleen een strakke uitstraling toe aan de keuken, maar ze passen ook naadloos in verschillende keukenstijlen, van landelijk tot minimalistisch en tijdloos. Met een breed scala aan keuze is er voor elk budget wel een passend zwart keukentoestel te vinden.

De Belgische keuken anno 2023 ondergaat een opvallende transformatie met deze nieuwe trends! Overweeg je om deze innovaties te integreren als inspiratie voor je eigen keuken?