Comfortabel verhuizen dankzij 8 verhuistips

Zonder planning is de kans groot dat een verhuis niet zonder slag of stoot verloopt, laat staan zorgeloos. Hierbij alvast 8 tips om comfortabel naar je nieuwe droomwoning te verhuizen.

Tip 1 - Checklist

Maak een ‘comfortabel verhuizen’-checklist van wat je administratief allemaal in orde moet brengen. Enkele voorbeelden hiervan zijn: huurcontract opzeggen, verzekering nieuwe woning afsluiten, overzetten van je gas-, elektriciteits-, water-, internet- en telefonieleveranciers op je nieuwe adres. Vraag daarbij of je leverancier voordelen biedt als het om een BEN-woning gaat. Vergeet zeker ook niet je stad, gemeente, werkgever … in te lichten over je nieuwe woonplaats.

Tip 2 - Ontspullen om comfortabel te verhuizen

Comfortabel verhuizen gaat gemakkelijker als je minder moet meenemen. Daarom is het een perfect moment om eens grondig te ontspullen. Begin enkele maanden op voorhand en ga kamer per kamer, kast per kast te werk. Categoriseer je spullen tussen weggooien, doneren en verkopen. Sommige dingen die jij niet meer gebruikt, zijn nog meer dan welkom bij andere mensen. Dit extra budget kan je gebruiken in je nieuwe woning.

Tip 3 - Zelf verhuizen of met een verhuisfirma?

Stel jezelf de vraag of je comfortabel wil verhuizen met de hulp van familie en vrienden, of je best beroep doet op een verhuisfirma. Wanneer je hulp verwacht van bekenden, stem dan goed de verhuisdatum af en zorg ervoor dat zij die vrijhouden, zodat je écht op hen kan rekenen. Is het nodig dat je een verhuiswagen en/of-lift huurt? Vraag dan zeker een parkeerverbod aan via je gemeente of stad.

Tip 4 - Inpakken en verpakkingsmateriaal

Een goede verhuis begint met stevige verhuisdozen, duct tape & post-it’s.

  • Begin tijdig met het inpakken van de spullen die je niet dagelijks gebruikt. Dichter bij de verhuisdatum volgt alles wat je vaker nodig hebt. Doe dit kamer per kamer. Maak het jezelf gemakkelijk en schrijf op elke doos de inhoud ervan en voor welke verdieping en kamer ze bestemd zijn. Zo weten de verhuizers en/of helpende handen perfect waar elke doos dient te komen en hoef je achteraf niet nodeloos te zoeken naar een specifiek item.
  • Tijdens het demonteren van meubels is het aan te raden om alle vijzen en kleine onderdelen bij elkaar te houden in kleine zakjes. Schrijf erop bij welke meubelstuk ze horen, of plak ze eraan vast.
  • Breekbare spullen kan je inpakken in keukenrol, oude kranten, handdoeken of dekens.

Tip 5 - Verhuis-kit om comfortabel te verhuizen

Verwacht je tijdens je verhuis altijd aan kleine problemen. Met een ‘verhuis-kit’ heb je altijd alle materiaal bij de hand om deze aan te pakken. Denk zeker aan een schroevendraaier, meter, schaar, alcoholstift, plakband, dekens, folie en toiletpapier. Houd deze kit goed apart, zodat hij niet verloren gaat tussen alle verhuisdozen. Vergeet ook niet om voldoende eten en drinken te voorzien voor jezelf en je verhuisteam.

Tip 6 - Voorzie een valiesje of doos met essentiële spullen:

De kans is groot dat je niet op de dag van je verhuis alle dozen kan uitpakken. Voorzie een valiesje of doos met wat extra kleren, toiletartikelen, opladers en andere essentials. Daarmee kan je minstens één dag en nacht verder zonder alle dozen te moeten openmaken.

Tip 7 - Extra tips om comfortabel te verhuizen

  • Zorg indien nodig voor opvang van je kinderen of huisdieren op de verhuisdag, dat is weeral een zorg minder.

  • Trek minstens een dag voor de verhuis de stekkers van koelkasten en diepvriezers uit en laat de deuren openstaan om te drogen.

  • Moet er nog geschilderd worden? Laat dozen dan niet tegen de muren plaatsen, maar zet ze in het midden van de kamer, dat bespaart dubbel werk als je aan jouw favoriete interieur begint.

Tip 8 - Relax en enjoy!

Van zodra alles is uitgepakt, rest je nog één ding: genieten van je nieuwe woning! Verken de buurt en maak kennis met je nieuwe buren.

> Vind op Willemskaai jouw droomplek om comfortabel naartoe te verhuizen