Minimalist, puur natuur of vintage lover?

Kerstmis staat weer voor de deur! De kerstdecoratie krijgt officieel terug een plaatsje in huis. Maar hoe bepaal je nu welke versiering het beste past in de sfeer van jouw interieur? Wat zijn de hedendaagse trends en hoe pak je dit duurzaam aan? Wij geven je bij elk van onze mood-concepten enkele tips om je thuis om te toveren tot een gezellige plek, waar je samen met vrienden en familie kunt genieten van de eindejaarsperiode.

1. Minimal = subtiele decoratie

De zwarte en witte hoofdtonen in deze mood combineren prachtig met de grijsgroene kleur van eucalyptus en grijsbruine houtsoorten. Breng deze tinten subtiel naar binnen in je interieur. Dennentakken drogen mooi in en behouden heel de kerstperiode hun kleur, ga hier creatief mee aan de slag! En wat denk je van een alternatief op de klassieke kerstboom … ga voor een houten model of een frame van seizoen takken. Stap ook weg van klassieke kerstballen, er zijn zoveel leuke papieren en kartonnen varianten te vinden. Kortom, denk ‘out of the box’ en ga voor duurzaam, minimalistisch en toch gezellig!

 1. Plaats enkele eucalyptustakken in de ‘Smoke Otis’-vaas by Fést.

 2. Verwerk de rest van de takken samen met enkele dennentakken in een guirlande.

 3. Combineer met de ‘Balance Candle Holder’ by Ferm Living en een set ‘Candela black’-kaarsen by Baobab.

 4. Kies voor een frame van seizoen takken in de vorm van een dennenboom en vul deze met een fijne combinatie van verschillende ornamenten zoals de duurzame ‘Paper Star Sun’ en ‘Christmas Paper Tassels’ by Ferm Living.

2. Natural = ‘groene’ kerstdecoratie

Onze Natural mood is een harmonie van zuivere, aardse materialen en tinten. Trek deze lijn door in je decoratie en vorm zo een geheel met je interieur. Breng een subtiele natuurlijke kerstsfeer in huis door het gebruik van pure materialen als hout en rotan en mix deze met vers groen. Wanneer de kerstperiode voorbij is, verwijder je de kerstdecoratie en geef je het groen een fijne plek in je interieur. Creëer met deze tips een natuurlijke kerstsfeer in huis!

 1. Maak een compositie van takken in een vaas uit de reeks ‘Volumes’ by Piet Boon. Decoreer in prachtige kleurencombinaties zoals 50 Shades of Clay, Nude, Natural & Zand.

 2. Vul het geheel aan met de ‘Bowl Candle Holder’ by Ferm Living waarin denappels, noten en heerlijke geurende naaldtakken niet mogen ontbreken.

3. Manhattan = trendy decoratie

De Manhattan mood is een evenwicht tussen stoerheid en luxe. Je kunt met je kerstdecoratie een statement maken, maar schenk voldoende aandacht aan materiaalkeuze. Plaats je Nordmann-kerstboom doordacht in je interieur: hij mag opvallen, geef hem ruimte. Decoreer je kerstboom met maximaal drie kleuren. Kies hierbij één hoofdkleur die in lijn ligt met de meest aanwezige kleur in je interieur. Vul deze aan met twee accentkleuren, waarvan een goudkleur. Ga voor een feestelijke, iets luxueuzere tafeldecoratie, zo maak je ook je diner helemaal af!

 1. Serveer je gerechten in het ‘Base Tableware’ by Piet Boon in combinatie met goudkleurig bestek van Sambonet.

 2. Laat de drank rijkelijk vloeien in het ‘Silhouette Glassware’ by Bolia en maak de tafeldecoratie compleet met prachtige linnen servetten.

 3. Kies voor stoere winterse decoratie zoals denappels in verschillende formaten. Leg daartussen led-kerstverlichting met kleine lampjes. Die zorgt voor een subtiele én duurzame touch.

 4. Tot slot serveer je koffie en thee op de prachtige trays van ‘Heii Kitchen & Table’ by Marcel Wolterinck.

4. Cottage = rustieke kerstdecoratie

Coziness is het gevoel dat we willen creëren tijdens de kerstperiode. Net zoals in onze mood cottage, brengen we landelijke decoratie gebalanceerd en in een hedendaags jasje. Een cottage interieur vraagt om een klassieke kerstboom versierd met doorschijnend of fumée glaswerk, romantisch engelenhaar en veel lichtjes … kleuren zijn neutraal, manden en houten kisten volop aanwezig. Led-verlichting is een duurzame keuze. Vul een vaas met denappels en een led-slinger, je zal versteld staan van het resultaat! Na de kerstperiode kun je de kerstdecoratie uit de vaas halen en hier opnieuw een kaars in plaatsen.

 1. Plaats je kerstboom in een van de traditioneel gevlochten manden uit de Net- lijn by Bolia. Vul aan met enkele tijdloze ornamenten zoals de ‘Pignola Christmas Bauble’- en ‘Dressed for X-mas Christmas Tree’-ornament by Alessi.

 2. Plaats op je wandkast de ‘Bronze Candle Holder’ by When Objects Work en vul deze met denappels en een led slinger. Of denk aan geurkaarsen…De reeksen ‘Les Prestigieuses - Encre de Chine’ en ‘Stones - Marble’ by Baobab zijn qua geur en design zeer toepasselijk voor Kerst!

5. Vintage = tijdloze decoratie

Onze Vintage mood brengt designklassiekers met een frisse twist. En uiteraard trekken we dit verhaal door in onze kerstdecoratie. Voorzie de versiering in je volledige woning, maar zorg ervoor dat ze een geheel vormt. Ga dus doordacht te werk en bouw stap voor stap op. Geef oude spiegels of kaders een tweede leven en voeg een eigen creatieve touch toe. Heb je een opvallend kleuraccent in huis? Breng dit dan terug in de kerstboom door deze te decoreren met kerstballen in verschillende maten en vormen in de accentkleur. Wissel af met neutrale of transparante tinten. Een vintage kerstdecoratie bouwt zich over de jaren heen op, vaak scoor je op rommelmarktjes oude kerstdecoratie. Het geheim zit in het combineren van oude klassiekers met hedendaagse decoratietrends!

 1. De ‘Mini Monkey’ by Kay Bojesen zijn dé perfecte out of the box ornamenten.

 2. Vul doorzichtige ballen zelf op met bijvoorbeeld eucalyptus, den … en leg ze in een schaal uit de ‘Pottery’-reeks by Vincent Van Duysen.

Fijne feesten

We wensen jullie alvast een spetterende en mooi gedecoreerde kerst toe!
Alvast veel plezier en ... tot volgend jaar op de Willemskaai.