Uit in Limburg: 5 onvergetelijke uitstapjes

Willemskaai is de ideale uitvalsbasis voor een heerlijk dagje uit in Limburg. Want vanuit Maasmechelen - de poort naar de Euregio – sta je in een vingerknip bij de belangrijkste bezienswaardigheden in Belgisch- en Nederlands-Limburg. Laat je inspireren door onze zeven aanraders en geniet van Limburg, elk seizoen opnieuw.

1. April: uit in Limburg in de bloesemperiode

Het blijft elk jaar opnieuw een magisch moment: als de Haspengouwse fruitplantages zich in bloesems hullen, weet je niet wat je ziet. Daarom verdient een bloesemwandeling zeker een plek in je agenda. De bloemetjes zijn op hun mooist tijdens de maand april. Wel je exact weten wanneer de plantages in bloei staan? Volg dan in detail mee via de bloesemmeter van VisitLimburg.

2. Juli en augustus: fietsen door het verkoelende water (of door de bomen)

Bokrijk ken je wel als het openluchtmuseum met eeuwenoude huisjes. Wat minder geweten is: achter die huisjes schuilt een prachtig bos met enorme visvijvers. Die groene parel vormt het decor voor een verfrissende en gezapige fietstocht langs – en door! - het water:

  • De unieke beleving ‘fietsen door het water’ voert je 200 meter dwars door het vijverlandschap De Wijers, met het wateroppervlak aan weerszijden op ooghoogte.
  • Fiets je 30 kilometer verder? Dan ruil je het waterlandschap in voor een fietstocht … door de bomen in Bosland. Dankzij de iconische fietsbrug fiets je op 10 meter hoogte tussen de kruinen van de bomen.

3. Juli tot september: oogstfeesten in Limburg

Limburg telt heel wat pittoreske plattelandsdorpen en marktpleintjes. Hier is het heerlijk vertoeven, bijvoorbeeld op een zonnige dag in het najaar. Maar als je ze bezoekt tijdens de lokale oogstfeesten (in juli, augustus en september) zijn ze nog charmanter. Kiezen is verliezen, maar toch een concrete tip uit het rijke aanbod: ga op de eerste zondag van augustus zeker eens langs tijdens de Alkense Oogstfeesten — een van de grootste in de provincie. Hier dompel je je onder in Limburgse gezelligheid en feeërieke folklore.

4. December: winterpracht langs de Maas

Trek je dikke jas en warme winterlaarzen aan voor een hartverwarmende wandeltocht langs het snoer van Maasdorpjes. Van noord naar zuid vormen de dorpen Kessenich, Aldeneik, Stokkem, Leut en Oud-Rekem een warme toegangspoort tot de Maas. Langs de oevers van deze imposante rivier doorkruis je adembenemende natuurgebieden. Zo wandel je van het ene naar het andere dorpsplein — de meesten getooid in hun mooiste kerst-outfit. Loop zeker de gezellige cafés even binnen om weer op te warmen. Letterlijk en figuurlijk J.

5. Hele jaar door: evergreens voor gegarandeerde fun

Het Belgische weer kan soms verrassend uit de hoek komen. Gelukkig zijn er indoor ook absolute aanraders. Zo kan het grillige weer geen spelbreker zijn. Wat dacht je bijvoorbeeld van een duikpartij tussen de vissen in het indoor duikcentrum aan de voormalige steenkoolmijn van Beringen? Of een optreden in de Hasseltse Ethias Arena?

 

> Ontdek op onze website hoe centraal Willemskaai tussen al die trekpleisters ligt